Het wonder van de gele fiat

Het is middag op Sardinië. In de lucht is alweer prachtig blauw. Eind september 28 graden.  We lunchen van de laatste restjes speenvarken welke we … Lees meer


Zeg . . . ken jij de mosselman?

Zeg . . .  ken jij de mosselman? Op onze vakantie in Bretagne kom je waar je ook rijdt borden tegen met “moules frites”. Bretagne … Lees meer


Lekker lang leven?!

Lekker lang leven?! Wie wil het niet, lekker lang, gezond en gelukkig leven. Hoewel je je tegenwoordig wel afvraagt waarom. Als ik s’avond door het … Lees meer


Vegetarisch

We zaten met vrienden te eten in een gezellig restaurantje in de achterhoek. We hadden de dag gewandeld en hadden zin in lekker eten een … Lees meer


Koffie opstand

Koffie is in vele landen de startmotor van de dag. In Italië is het gebruikelijk om, voordat het werk start, een Espresso of/en Cappuccino aan … Lees meer


De illusie van het ouderschap!??

Je bent wat je eet. Je kookt wat je hebt meegekregen van je moeder, opa, je vrienden, de slager op de hoek! Ik ben al … Lees meer


Naar Sardinië

Nog 4 dagen dan mag ik weer naar Sardinië. Samen met Lucio mijn kookvriend en Peter mijn maatje. Altijd als we gaan vind ik het … Lees meer


Lusten en Oesters

Lusten en Oesters Snobisme was het eerste wat in me opkwam als ik vroeger aan oesters dacht. De associatie met geld, mooie auto, dito vrouwen … Lees meer


Over eten en sex

Artusi wordt gezien als de grondlegger van de Italiaanse keuken. Hij reisde door Italië om de verschillende streekgerechten op te schrijven. Dit in combinatie met … Lees meer


Het begin…

Ik zat aan een lekkere espresso toen ik zaterdagochtend de krant las. Mijn oog viel op een artikel over een kookschool waar je een koksopleiding … Lees meer