De illusie van het ouderschap!??


Je bent wat je eet. Je kookt wat je hebt meegekregen van je moeder, opa, je vrienden, de slager op de hoek!

DSC_0353

Ik ben al vroeg begonnen om mijn kinderen te leren koken. Soms heel simpel met het maken van pepernoten. Verleggen van grenzen door zelf te mogen snijden met een koksmes. Het hoogtepunt het maken van zelf gemaakte pasta. Lekker kliederen met een eitje, wat meel en een deegroller en het wonder van de pasta machine waar na wat draaien tagliatelle uit kwam.

Je weet niet wat je meegeeft maar ik kan er enorm van genieten. Risotto maken met Joost! Behoedzaam alle liefde moet in het gerecht.

Het kerst menu maken met mijn nichtje Petra. Brownies maken  met Mathilde. Wouter die inmiddels zelf workshop begeleid in de Kookfabriek in Amsterdam en mij inspireert met zijn ideeën.

Trots was ik dan ook toen Tim het huis uit ging en voor zijn eerste verjaardag een pasta machine vroeg. Toen ik afgelopen maandag een pasta workshop moest geven, kwam Tim me helpen. Toen hij de nieuwe pasta machine, die hij meebracht, na een jaar uit het plastic haalde kon ik een lichte teleurstelling niet onderdrukken. De illusie van het ouderschap.

Zijn revanche was echter voortreffelijk met een mooi simpel pasta gerechtje.

 

Spagetti met tonijn en olijven

Ingrediënten: 500 g spaghetti ( zelfgemaakt natuurlijk) 240 g tonijn (in olie uit blik), 250 g polpa di pomodoro,  knoflook, 250 g gezeefde tomaten, 1/2 glas witte wijn, 80 g zwarte olijven zonder pit, spaanse peper, olijfolie, zout,  gehakte peterselie.

Bereiding: Breng het water aan de kook voor de pasta met zout. Kook de pasta all dente. Doe een paar lepels olijfolie in een koekenpan en laat de knoflook en Spaanse peper (op eigen smaak) even kort aanbakken. Als de knoflook iets verkleurd de in rondjes gesneden zwarte olijven toevoegen.  Daarna de tonijn toevoegen. Afblussen met de wijn. Voeg de tomaten toe en 15 minuten op een laag vuur laten sudderen.Voeg de spaghetti door de saus en doe de peterselie er boven op. Lekker met een mooi glas!!

 

spageti 3

Comments are closed.