Gekarameliseerde paprika

IMG_8077

Bereidingswijze Peperoni Rossi Caramelizati:

Dit een van de italiaanse manieren om paprika klaar te maken. Snel en verassend. Lucio trakteerde ons hierop op de 1e avond dat we op Sardinie waren ter voorbereiding van de kookreis.

Snij de paprika in langwerpige repen van circa 1,5 cm. Olie in de koekenpan en heet laten worden. De paprika toevoegen samen met wat zout (circa 1⁄2 theelepel), zodat het vocht van de paprika eruit komt. Deksel op de pan en voor circa 10-15 minuten bakken op hoog vuur. (af en toe roeren). Daarna suiker toevoegen en goed roeren. Nadat de suiker gecarameliseerd is (circa 5 minuten) basalicum azijn toevoegen en circa 1 minuut laten bakken.

Paprika’s zijn lekker, makkelijk en supergezond. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, vaak zelfs meer dan andere groenten en fruit. Zo bevat paprika het meeste vitamine C van alle veel gegeten groenten en fruit.