Tiramizu met aardbeien

aardbeien tiramizu

 

Bereidingswijze:

Tiramizu is natuurlijk al goddelijk maar soms ook erg machtig. De variant met aardbeien maakt hem fris en mooi te combineren met een fruit dessert.

Pureer de aardbeien met suiker, daarna samen met het water en limoncello (citroen) aan de kook brengen. Door laten koken totdat het geheel indikt.
Bereidt de mascarpone creme: Het eigeel van het eiwit scheiden. De eidooiers samen met de suiker kloppen, Als het geheel schuimig is de mascarpone, het opgeklopte eiweit en de geklopte slagroom  toevoegen en rustig door elkaar roeren. Zet het geheel in de koelkast.
Nadat de aarbeien siroop is afgekoeld de lange vingers erin dopen en in een schaal met hoge randen neerleggen. Hierop een laag mascarpone creme. Op de creme een slaag in plakjes gesneden aarbeien leggen. Hierover weer een laag lange vingers gedoopt in de aarbeien siroop aanbrengen. De tweede laag mascarpone creme aanleggen en als laatste afmaken met een laag aarbeien in stukjes.
Eventueel wat geraspte kokos eroverheen strooien.