6 daagse kookreis Sardinië.

Het platteland is de uitvalsbasis voor deze  taal & kookreis naar Alghero op Sardinië. Gedurende de reis verbeter je je kennis van de Italiaanse taal  en maak je kennis met de keuken en de culinaire gewoonten van Sardinië. Tijdens de workshops maken we het “familie” diner van locale seizoensproducten. Veel van wat we in de workshops maken, bereiden we in de steenoven. We gaan aan de slag met een speenvarken aan het spit, bottarga, lokaal gevangen vis, schaal en schelpdieren.

De cultuur leer je kennen door in gesprek te gaan op de markt als je je producten koopt en met de lokale mensen. Verhalen zijn er genoeg op deze bijzondere plek.

De avonden sluiten we traditioneel af met een mooi Italiaans dessert met een glaasje Mirto.

Voor een foto-impressie van de reis kunt u op Foto-impressie drukken of op verslag van de reizen.

Hierbij een link met informatie over culinair Sardinie.

 

DSC_0408

Programma kookreis.

  • Dag 1 Aankomst op het vliegveld van Alghero. Transport naar het agriturismo. In de avond kennismaking met Sardinië en een BBQ .
  • Dag 2 In de ochtend bezoeken we de markt van Alghero en koopt u de ingredienten voor de workshop in de avond. (geheimen van de Pasta).
  • Dag 3 We bezoeken het oude Wijnhuis van Sella Mosca. In de avond is er een kookworkshop (Vis en Sardinië
  • Dag 4 Deze dag zijn er geen activiteiten en kunt u naar eigen inzicht Sardinië verkennen.
  • Dag 5 Koolworkshop.  In de avond wordt het traditionele speenvarken voor u bereid.
  • Dag 6 Een korte Lunch op de kooklocatie en vertrek naar huis.

Het bovenstaande programma kan worden aangepast aan de wensen binnen de groep.

Reisinformatie

De kookreizen wordt voor groepen van minimaat 8 personen georganiseerd en is ook prima te gebruiken voor een teambuilding.

Desgewesnt kan er ook alles gegeven worden. We doen dat innauwe samenwerking met Dietrich Gerretzen-Spies van A Presto georganiseerd. 

Kosten van de reis voor groepen op aanvraag. 

Kosten zijn inclusief: Verblijf en ontbijt, de taallessen inclusief materialen, de BBQ op de ontvangstdag, lunch op de workshop dagen, 3 kookworkshops en 3 keer diner & excursies.

Kosten zijn exclusief: vlucht naar Alghero  (te boeken via www.ryanair.com ), autohuur, persoonlijke kosten. 

Voor de overnachtingen maken we gebruik van de huisjes bij Lumo appartementen of  Porticiolo.

Het minimale aantal deelnemers is 8 personen het maximum is 12 personen. 

IMG_2015