Vegetarisch

We zaten met vrienden te eten in een gezellig restaurantje in de achterhoek. We hadden de dag gewandeld en hadden zin in lekker eten een een mooi glas wijn. De mevrouw van de B&B had wel een idee “ Eigenzinnig en bijzondere lokale producten” zei ze over een restaurant in een volzin alsof ze aandelen had. Toen ze zei:  “ Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden” snapte ik dat we geen keuze meer hadden.

We zaten en voor dat we het wisten was er wijn en een menukaart geregeld. Door een alleraardigst bescheiden jong meisje aan het beging van haar arbeidsleven.

Naast ons zat een wat stijf ouder echtpaar, die voor de verandering iets zonder vlees of vis bestelde. Vegatarisch!  Leuk! Je probeert wat uit na 30 jaren huwelijk! En mevrouw bent u vegetarisch er zitten namelijk stukjes spek bij de aardappeltjes vroeg het meisje, attent maar uit haar hoofd geleerd. Lekker dacht ik! Maar de vrouw verbleekte. “Je bent vetagarier en je eet vegetarisch”! Merkt ze spits op. Ook het verbouwereerde meisje verbleekte. De man hield wijselijk zijn mond. Vegetarisch gaf inderdaad wat leven in de brouwerij maar of dit was wat hij bedoelde. Na een rijke bloemlezing droop het meisje af naar de keuken. Met een beetje rode oogjes kwam ze de ingezakte gevulde tomaten brengen. Ik had haar graag een beter entree gegund! Gevuld met “lokale” aubergine prut. “Is dit alles” beet de vrouw haar toe.Ja mevrouw” zei ze waarna ze snel terug liep. Ik heb haar die avond niet meer terug gezien. Het restaurant het echtpaar waarschijnlijk ook niet meer.

En?  Vroeg de vrouw de volgende ochtend. “Eigenzinnige en bijzondere lokale producten” zei ik. Ze had geen woord gelogen! En ik ook niet!

Comments are closed.